Projekt od značaja

XII transverzala: Prezentirane aktivnosti izgradnje i implementacije 2 miliona KM

01.05.2023. 07:53 / Izvor: Akta.ba
XII transverzala

U sjedištu JP Ceste Federacije BiH u Sarajevu, upriličen je sastanak na temu intenziviranja aktivnosti u okviru Projekta izgradnje XII transverzale.

U sjedištu JP Ceste Federacije BiH u Sarajevu, upriličen je sastanak na temu intenziviranja aktivnosti u okviru Projekta izgradnje XII transverzale.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, pomoćnici načelnika općine Novi Grad,  direktor Direkcije za puteve KS, Selmir Kovač sa saradnicima, te Uprava i predstavnici JP Ceste FBiH.

Odlukom Vlade o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim preduzećima – Sufinansiranje izgradnje XII transverzale, spoj od Stupske petlje do aerodroma Sarajevo“ od 06.04.2023., JP Ceste FBiH imenovano je za implementatora izgradnje predmetnog projekta.

Odobrena sredstva u iznosu od 2.000.000,00 KM namijenjena su za projektiranje i ekspropraciju.

Obzirom na važnost ovog projekta za Kanton Sarajevo, grad Sarajevo, te općine Ilidžu i Novi Grad, te ranije zajedničke aktivnosti na realizaciji projekta XII transverzale, održan je sastanak svih zainteresiranih strana kako bi se upoznale sa problemima te zajednički koordinirale aktivnosti na njihovom prevazilaženju, i uspješno implementirala odobrena sredstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije