ulaganje u zdravstveni sektor

Položen kamen temeljac za izgradnju bolnice u Trebinju

09.06.2023. 13:51 / Izvor: Akta.ba
vlada rs

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju da realizacija tog projekta predstavlja kontinuitet ulaganja Republike u zdravstveni sektor koji će biti nastavljen.

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju da realizacija tog projekta predstavlja kontinuitet ulaganja Republike u zdravstveni sektor koji će biti nastavljen.

Premijer Višković je naveo da Republika Srpska proteklu deceniju u kontinuitetu gradi zdravstvene objekte i ulaže u novu opremu i zdravstveni sistem Srpske širom Republike.

On je istakao da gradnjom nove bolnice u Trebinju Vlada RS ispunjava obećanje, podsjetivši da je ugovor sa izvođačem radova za izgradnju te bolnice potpisan 9. februara.

"Od danas teče rok od 30 mjeseci za završetak ovog objekta. Siguran sam i izvođači su obećali da će i prije tog roka sagraditi ovu bolnicu i vama, svim Hercegovcima koji ste zaslužili sve ove godine, ovaj objekat biće na korištenje", naglasio je predsjednik Vlade Republike Srpske.

On je rekao da su desetine vrhunskih medicinskih stručnjaka, prisutnih na današnjoj svečanosti u Trebinju, garancija da će mlade ljekare Republike osposobiti da budu vrhunski stručnjaci, koji će raditi u novoj bolnici i obezbijediti Hercegovcima vrhunsku zdravstvenu uslugu.

"Gradili smo od Kliničkog centra, koji još razvijamo, na stotine miliona - bolnice u Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Foči. Sada smo ovdje, ali nećemo završiti ni sa Trebinjem, odmah u narednom periodu idemo prema Prijedoru, Gradišci, jer i tamo naši ljudi zaslužuju da dobiju iste uslove kao što su dobili ostali", istakao je premijer Višković.

On je građanima Hercegovine poželio da nove kapacitete koriste na najbolji mogući način i da ne moraju napustiti Trebinje da bi potražili zdravstvene ustanove na drugim mjestima.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Današnjoj svečanosti povodom početka izgradnje nove bolnice u Trebinju prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić, te Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Prisustvovali su i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović, načelnici hercegovačkih opština, predstavnici političkog i privrednog života Hercegovine i brojni građani.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije