Radovi u fazama

Potpisan milionski ugovor za izgradnju bazena u Bihaću, radi se glavni projekt

08.07.2023. 08:30 / Izvor: Akta.ba
bihać

Jedan od ciljeva također je i omogućiti djeci i omladini ali i rekreativcima bavljenje plivanjem te na taj način doprinijeti zdravstvenom razvoju posebno mladih naraštaja.

Gradonačelnik Grada Bihaća Elvedin Sedić i ministar Ministarstva za građenje prostorno uređenje i zaštitu okoliša Senad Dervišević potpisali su Ugovor o dodjeli grant sredstava za implementaciju projekta "Izgradnja sportsko-rekreativnog bazena u sklopu školskog kompleksa Prekounje“.

Potpisivanju Ugovora prethodilo je obavještenje za dodjelu sredstava na koji je Grad Bihać aplicirao sa projektnim prijedlogom.

Ukupna vrijednost projekta prema sadašnjim tržišnim cijenama je 6.385.877,23 KM, od čega je ovim Ugovorom Grad Bihać obezbijedio iznos od 1.000.000,00 KM.

Za projekat je pribavljena urbanistička saglasnost a u toku izrada glavnog projekta.

Iznos od 1.000.000,00 KM će se utrošiti u realizaciju prve faze projekta što podrazumijeva radove na čišćenju terena, uklanjaju materijala, zemljane radove i početak izgradnje konstrukcije istoga.

Opći cilj projekta je osigurati uslove da sport postane značajan dio kulture i ukupnih materijalnih i duhovnih vrijednosti građana Grada Bihaća, odnosno unaprijediti sportsku infrastrukturu u gradu Bihaću, te omogućiti kako profesionalnim tako i rekreativnim sportistima svih starosnih skupina najbolje i najsavremenije uslove za trenažni proces.

Jedan od ciljeva također je i omogućiti djeci i omladini ali i rekreativcima bavljenje plivanjem te na taj način doprinijeti zdravstvenom razvoju posebno mladih naraštaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije