ministar Savo Minić

Prva reakcija na odluku Njemačke da obustavi finansiranje projekata u RS

09.08.2023. 15:14 / Izvor: N1
savo

Nakon što je Njemačka savezna vlada odlučila da u Republici Srpskoj obustavi finansiranje četiri infrastrukturna porjekta vrijedna 105 miliona eura oglasio se ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Nakon što je Njemačka savezna vlada odlučila da u Republici Srpskoj obustavi finansiranje četiri infrastrukturna porjekta vrijedna 105 miliona eura oglasio se ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Radi se o projektima rehabilitacije hidroelektrane Trebinje, faza III i IV, vjetroparka Hrgud i zbrinjavanju otpadnih voda u Gradiškoj. Posljednji od projekata je iz resorne nadležnosti ministra Minića, pa je on, odgovarajući na pitanje N1 rekao da nema informaciju da je projekat odbijen, već da je u jednom dijelu u zastoju.

"Razgovarao sam sa gradonačelnikom Gradiške, konkretno je Gradiška najbolji primjer realizacije tog projekta u odnosu na sve opštine u Bosni i Hercegovini. Ali evo politički pritisak je i sve ovo što ste mogli vidjeti zadnjih dana što se odnosilo i na sankcije određenim našim kolegama političarima, na pritiske koji se danas dešavaju da je i to samo jedan dio pritisaka", rekao je Minić ističući da ne može uticati na to kada će Njemačka dati konkretnu informaciju nastavlja li se projekat ili ne, ali da će Republika Srpska sigurno tražiti alternativno rješenje kojim bi nastavila realizaciju projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije