sjedište dva kantonalna sportska saveza

Izdvojena sredstva i potpisan ugovor za utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići

12.08.2023. 08:33 / Izvor: Akta.ba
hadžići

Utopljavanjem objekta i prelaskom na plin značajno će se utjecati na kvalitet zraka na ovom području, a stvorit će se i bolji uslovi za sve korisnike.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda potpisali su u petak u zgradi Općine Sporazum o sufinansiranju projekta "Utopljavanje objekta JU KSIRC Hadžići". Ministarstvo kulture i sporta KS za ovu namjenu će izdvojiti 415.000 KM dok će ostatak u iznosu od preko 200.000 KM obezbjediti Općina Hadžići.

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović, te v.d. pomoćnika načelnika u Službi za razvoj i stambeno-komunalne poslove Almir Musić.

Utopljavanjem objekta i prelaskom na plin značajno će se utjecati na kvalitet zraka na ovom području, a stvorit će se i bolji uslovi za sve korisnike.

JU KSIRC Hadžići je sjedište dva kantonalna sportska saveza (rukometnog i taekwondo), u istom se igraju i reprezentativne utakmice u ženskom rukometu i košarci, te nalazi i prostor za mlade K-HUB.

U dvorani se, također održavaju treninzi i igraju zvanične utakmice Rukometnog kluba Hadžići u Premijer ligi BiH u ženskom rukometu.

Ipak, u kategoriju najvažnijih korisnika spadaju učenici Srednjoškolskog centra Hadžići, koji usluge dvorane koriste za održavanje nastave sporta.

Realizacija projekta utopljavanja podrazumijeva zamjenu fasadnih otvora, termoizolaciju vanjskih zidova, kao i stropne i krovne konstrukcije, te zamjenu rasvjetnih tijela, kotla i ugradnju termostatskih ventila.

Kulturno-sportski i rekreacioni centar Hadžići je od strateškog značaja za razvoj sporta i kulture, kako na području općine Hadžići, tako i Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije