ANGAŽOVANO 135 RADNIKA

Uspješna bh. kompanija gradi mega-projekt u Sloveniji

22.08.2023. 08:28 / Izvor: Akta.ba
tunel

Iz kompanije Euro-Asfalt saopšteno je da je 135 radnika ove kompanije angažiranih na izgradnji tunela T1 Divača u Sloveniji, sinoć simbolično obilježilo iskopavanje prvih tri hiljade metara.

Iz kompanije Euro-Asfalt saopšteno je da je 135 radnika ove kompanije angažiranih na izgradnji tunela T1 Divača u Sloveniji, sinoć simbolično obilježilo iskopavanje prvih tri hiljade metara.  

Na tunelu, čija će ukupna dužina glavne cijevi biti 6.700 metara, udio Euro-Asfalta trebao je biti 4.081 metara, ali će, sudeći po dinamici, biti za oko 200 metara veći.

Ovaj važan tunel, zajedno s bh. kompanijom, gradi i slovenačka kompanija Kolektor, sa druge strane.

"Uporedo s radovima na iskopu, rade na invertima, hidroizolaciji i postavljanju sekundarne obloge", kaže Refik Hodžić, voditelj projekta. 

Tunel T1 Divača željeznički je tunel i jedan od ukupno osam na TIR-u 2, projektu Izgradnja željezničke pruge Divača – Koper u Sloveniji.

Ukupna dužina rute je 27 kilometara i zbog teške konfiguracije terena, strogih ekoloških ograničenja i savladavanja oko 400 metara visinske razlike, čak 75 procenata rute će prolaziti tunelima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije