Vrijednost ugovora 106.779 KM

Potpisan ugovor za sanaciju klizišta na regionalnom putu Osanica-Ilovača-Prača

12.09.2023. 11:59 / Izvor: Akta.ba
ugovor

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu BPK Goražde Zijad Briga i direktor Direkcije za ceste BPK Goražde Memsud Dedović.

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov danas je s predstavnicima firme "Okac“d.o.o. Goražde potpisao ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na regionalnom putu R448a, Osanica-Ilovača-Prača, dionica Osanica-Ilovača-Brzača i djelimičnu zaštitu puta od djelovanja bujičnih voda.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar za privredu BPK Goražde Zijad Briga i direktor Direkcije za ceste BPK Goražde Memsud Dedović.

Vrijednost ugovora je 106.779 KM, a sredstva za realizaciju ugovora obezbijeđena su iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste BPK-a. 

Premijer Edin Ćulov napomenuo je da je cilj Vlade ulaganje u infrastrukturne projekte od značaja za kanton, što se odnosi i na održavanje regionalnih cesta u nadležnosti BPK-a.

"Riječ je o klizištu koje se pojavilo početkom proljeća. Stručni tim iz Direkcije za ceste je bio na terenu, snimili su situaciju, a nakon toga su uputili zahtjev prema Federalnom ministarstvu za okoliš i turizam koje je izdvojilo dio sredstava, dok je drugi dio odobrila Vlada BPK. Na ovaj način ćemo riješiti opasnost od klizišta na ovoj dionici puta na zadovoljstvo svih nas koji koristimo taj put", kazao je premijer Ćulov.

Rok za završetak radova je šezdeset dana od dana uvođenja izvođača u posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije