Važan projekat

U potpunosti završena dionica poznatu kao Stolačka obilaznica

27.09.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
stolac

Obilaznica spaja dvije magistralne ceste M-6 i M-17.3 Stolac – Neum.

Na poziv stolačkog gradonačelnika Stjepana Boškovića federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić u utorak je s predsjednikom HNS-a BiH Draganom Čovićem i direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem posjetila Stolac.

Katić, Čović i Pravdić obišli su u potpunosti završenu dionicu poznatu kao Stolačka obilaznica, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Ta iznimno važna dionica izgrađena na području stolačke industrijske zone, proteže se od ulaska u urbano područje grada, kroz obližnje Vidovo polje, a novim mostom prelazi preko rijeke Bregave i spaja se na cestu M-6, na mjestu gdje je već izgrađena trokraka raskrsnica.

Uz most na Bregavi na obilaznici se nalaze i tri kružna toka, a još jedan izgrađen je na križanju ulica koje vode ka središtu Stoca, ali i Bileću.

Obilaznica spaja dvije magistralne ceste M-6 i M-17.3 Stolac – Neum.

Gradonačelnik Bošković istaknuo je da će izgradnjom obilaznice biti omogućeno neometano odvijanje prometa za sve kategorije vozila. Tako vozači više neće morati prolaziti kroz centar Stoca i usku gradsku zonu koja, kako je kazao, nije zadovoljavala ni osnovne uvjete za sigurno odvijanje prometa, pogotovo ne za autobuse i teretna vozila.

Izgradnjom zaobilaznice, automobili na putu prema jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru neće morati prolaziti kroz Stolac čime će se spriječiti stvaranje velikih gužvi, naročito tijekom turističke sezone, dok će ova obilaznica uvelike olakšati i put iz Mostara prema Neumu.

Također, Stolac ima značajnu ulogu i u dijelu izgradnje autoceste na Jadransko-jonskom koridoru, s obzirom na to kako dionica u FBiH ide od Stoca do interregionalnog čvora Počitelj. Trasa autoceste se prostire iza naseljenih mjesta i prelazi preko rijeke Bregave i magistralne ceste M6 Čapljina – Stolac.

Gradonačelnik Bošković zahvalio je ministrici Katić na posjetu, uz zajednički zaključak kako je ovo samo jedan u nizu od sastanaka čiji će krajnji cilj biti što bolja prometna povezanost krajnjeg juga Federacije BiH, stoji u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije