rješavaju se saglasnosti

Projekat gotov, Zepter traži pare: Kad će novi Palas u centru Banjaluke

28.09.2023. 11:44 / Izvor: Akta.ba
palas

Saša Trivić kaže da kao zakupac i dalje ne zna kada bi gradnja novog hotela mogla početi.

Projekat "Nastavak izgradnje hotela Palas“ je završen, trenutno je na reviziji i u velikoj mjeri ispitan, potvrdio je za BL portal Vuk Subotić, direktor kompanije “Routing”. Kad će gradnja novog hotela u centru Banjaluke početi, Subotić, ipak, nije mogao da precizira. 

"Mi smo zaduženi samo za dokumentaciju, tako da vam ne mogu reći kada će gradnja tačno početi. Sada rješavamo pojedine saglasnosti od komunalnih insitucija i to je to", ističe Subotić za BL portal.

On podsjeća da je u maju ove godine predstavljen budući izgled dijela hotela Palas, koji se, kako kaže, neće posebno mijenjati.

"Ono što je medijima prikazano ranije bilo je idejno rješenje, sada je to projekat za izvođenje, detaljno definisan. Moguće su neke manje izmjene tokom gradnje, ali koncept je isti“, kaže Subotić.

Saša Trivić, vlasnik poslastičarnice „Manja“ koja posluje u sklopu hotela Palas, kaže da kao zakupac i dalje ne zna kada bi gradnja novog hotela mogla početi.

"Nedovršen dio hotela je brzo srušen, ali ne znam kada će početi gradnja. Znam da se neki projekat radio, jer sam to vidio kada smo mi nešto uklapali oko sanacije poslastičarnice“, kaže Trivić za BL portal.

Iz Gradske uprave Banjaluka nisu odgovorili na pitanje imaju li informacije o početku gradnje, a iz postojećeg Palasa za BL portal kažu da su im nadležni danas odsutni.

Iz kompanije Zepter za BL portal kratko poručuju da su u procesu pregovora sa bankama oko finansiranja projekta izgradnje, a više odgovora obećavaju mejlom. Zvaničan datum početka gradnje, kako kažu, još ne mogu otkriti.

Kako je BL portal već objavio, početkom septembra srušen je nezavršeni dio hotela Palas oko kojeg je sve raščišćeno i spremno za novu fazu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije