Riješeni imovinsko-pravni odnosi: Hoće li Banjaluka dobiti novi hotel "Palas"

22.02.2021. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Riješeni imovinsko-pravni odnosi: Hoće li Banjaluka dobiti novi hotel 'Palas'

Hotel "Palas" sagrađen je 1933. godine, za vrijeme mandata prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

Iako dugogodišnja saga oko nadograđenog i nikad dovršeneg dijela hotela Palas u centru Banjaluke i dalje traje, Miroslava Pijetlović, direktorka banjalučkog hotela “Palas”, u izjavi za Mondo poručuje da se nikada nije odustalo od gradnje hotela i da je i dalje u planu realizacija ovog projekta, prenosi bl-portal.com.

“Ranije je bilo određenih imovinsko-pravnih sporova, to je riješeno i sav prostor gdje su objekti pripada nama”, rekla je Pijetlovićeva, ali nije precizirala da li će i kad početi izgradnja hotela, odnosno nadogradnja na već postojeći objekat, što podrazumijeva i rušenje nedovršenog dijela koji decenijama narušava izgled centra grada.

Iz Gradske uprave Banjaluka ranije su potvrdili za banjalučke medije da nemaju nikakve nadležnosti nad ovim objektom, niti su u mogućnosti da pomognu oko riješavanja problema vezano za imovinske odnose.

Projekat rekonstrukcije i izgranje “Palasa” predstavljen je 2007. godine, a prema informacijama iz 2012. godine nastavak su kočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko dvije parcele zemljišta na kojem se nalazi objekat.

Izgradnja hotelskog zdanja na osam spratova u samom centru Banjaluke ranije je procijenjena na oko 40 milona evra. Projektom je predviđena adaptacija oko 20.000 metara kvadratnih prostora (sobe, poslovni prostori, kongresne sale, bazen i spa-centar).

Banjalučki “Palas” pripada lancu hotela “Zepter Hotels” kojim upravlja internacionalna kompanija “Zepter”. U svom sastavu ima šest hotela u Srbiji i Bosni i Hercegovini (Vrnjačka Banja, Beograd, Kozarska Dubica, Bajina Bašta, Perućac i Banjaluka).

Hotel “Palas” sagrađen je 1933. godine, za vrijeme mandata prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića i jedan je od objekata po kojima je Banjaluka i danas prepoznatljiva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije