TREĆI POKUŠAJ

Raste cijena: Ponovo objavljen tender za izgradnju dvorane u Hrasnici

13.10.2023. 13:42 / Izvor: Akta.ba
dvorana u hrasnici

Općina Ilidža raspisala je novu javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane u Hrasnici, piše Akta.ba.

Općina Ilidža raspisala je novu javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane u Hrasnici, piše Akta.ba.

Ovo je ujedno treći pokušaj sa pronalaskom izvođača radova, a vrijednost je narasla na 6,7 miliona KM.

Podsjetimo, prvi tender je objavljen u januaru ove godine. Nakon tri izmjene, isti je na kraju poništen u aprilu. Tender je ponovo objavljen u maju, a vrijednost radova je narasla sa prvobitnih 6.622.589,17 KM, na 6.673.000,00 KM.

Ipak, ni ovaj pokušaj javne nabavke nije bio uspješan. Imao je dvije izmjene, da bi na kraju i on bio poništen u septembru iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.

Rok za izvođenje svih radova je 16 mjeseci iz razloga obima i složenosti poslova koji zahtjevaju duži vremenski period za izvođenje istih.

Podsjetimo, postojeća sportska dvorana sa pripadajućim vanjskim prostorima se nalazi unutar sportskog kompleksa fudbalskog stadiona Famos, a objekti su izgrađeni 60-tih godina prošlog vijeka. Dvorana je srušena, čime su se stekli svi uslovi za izgradnju nove dvorane po projektu firme Panacon d.o.o.

Izgradnju nove sportske dvorane, koja je za općinu Ilidža jedan od kapitalnih projekata, finansijski će podržati i Ministarstvo kulture i sporta KS sa 1,75 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije