bivša kasarna "Goražde I"

Uređuje se nova poslovno-proizvodna zona u Goraždu

03.11.2023. 14:03 / Izvor: Akta.ba
GORAŽDE

Vrijednost ugovora je 186.971,11 KM bez PDV-a, a rok za njegovu realizaciju je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Zbog procjenjene vrijednosti radova Ugovor  o  izvođenju radova na prostornom uređenju mikrolokaliteta bivše kasarne "Goražde I" sa sanacijom i rekonstrukcijom pristupnog puta do objekta kasarne, sa direktorom kompanije "Goraždeputevi" d.o.o. Midhatom Okovićem,  potpisao je danas premijer BPK Goražde Edin Ćulov, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Bojan Krunić.

Vrijednost ugovora je 186.971,11 KM bez PDV-a, a rok za njegovu realizaciju je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

"Na ovom lokalitetu je  četrnaest objekata, a opredjeljenje Vlade BPK Goražde je ulaganje u njihovu sanaciju kao i pristupnu infrastrukturu jer se radi o izuzetnoj  lokaciji koja ima  sve preduslove za izgradnju jedne atraktivne poslovne proizvodne zone. Neki od objekata već su  dati privrednim subjektima na korištenje, a u planu Vlade BPK Goražde, je staviti sve objekte u funkciju, kako bi stvorili preduslove za nova privredna ulaganja i zapošljavanja novih radnika", nakon potpisivanja kazao je premije Edin Ćulov.

Prema riječima ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojana Krunića, radi se o projektu čija implementacija je predviđena Planom i Programom ministarstva za 2023.godinu. Radovi počinju u toku slijedeće sedmice a očekivanja su da će se izvoditi planiranom dinamikom.

"Po okončanju radova stvorit će se jedan dobar preduslov za formiranje poslovno proizvodne zone.  Lokalitet  je pogodan jer se nalazi u samom centru grada,  objekti su u dobrom stanju ali pristupna infrastruktura je jako loša. To ranije nismo mogli sanirati  jer smo imali ugovor na određeno vrijeme a  nakon dodjeljivanja na neodređeno, dobili smo saglasnost  za rekonstrukciju,  tako da možemo pristupiti realizaciji ovog projekta", naglasio  je ministar Bojan Krunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije