POTVRĐENO NA SKUPŠTINI

Poznato gdje će se graditi nova zgrada MUP-a KS

07.11.2023. 13:31 / Izvor: Akta.ba
MUP

Skupština KS je na nastavku Desete radne sjednice usvojila Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva.

Skupština KS je na nastavku Desete radne sjednice usvojila Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, kao prenosioca.

MUPKS

Odluka tretira prostor i nedovršeni objekat čija je gradnja počela  krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa namjenom smještaja upravne zgrade  "Vodovoda i kanalizacije" na ovom lokalitetu, u ulici Kolodvorska,  u blizini nekadašnje direkcije "Energoinvesta".  Nakon početnih radova, već decenijama nije došlo do okončanja započete gradnje.

Danas usvojena Odluka predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski "oživiti " ovaj prostor i to izgradnjom dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

MUPKS

Prema riječima ministra MUP-a  KS  Admira Katice, naredni koraci  Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25 000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

KATICA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije