Radovi na elektroinstalacijama

Potpisani Ugovori za II fazu izgradnje gradska sportska dvorana Bosanska Krupa

09.11.2023. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Krupa

Upriličeno potpisivanje Ugovora za radove u okviru II faze izgradnje sportske dvorane u Bosanskoj Krupi.

Danas je u Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića upriličeno potpisivanje Ugovora za radove u okviru II faze izgradnje sportske dvorane u Bosanskoj Krupi. Prethodno je potpisan i Ugovor za izgradnju pristupnog puta Gradskoj sportskoj dvorani i Sportsko-rekreacionom centru „Ade“ koji se također realizuje u okviru II faze izgradnje sportske dvorane. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi  971.394,84 KM.

„Danas smo imali zadovoljstvo sa izvođačima potpisati ugovore o izvođenju radova u okviru II faze izgradnje Gradske sportske dvorane. Radi se o ugovoru za radove na elektroinstalacijama ukupne vrijednosti 229.848,84 KM koji smo potpisali sa izvođačem ELMONT doo Bosanska Krupa, i ugovoru za radove na instalaciji grijanja, hlađenja i ventilacije ukupne vrijednosti 577.746,00 KM koji smo potpisali sa izvođačem MONTING doo Bosanska Krupa. Sredstva za implementaciju ove faze izgradnje obezbijedili su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Grad Bosanska Krupa“ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

Gradska sportska dvorana u Bosanskoj Krupi locirana je na SRC „Ade“ i bit će ukupnog kapaciteta oko 500 sjedećih mjesta. Kompletan kompleks sportske dvorane obuhvatit će i svlačionice, prostor za kancelarije, kao i uređenje vanjskog okoliša sa parkingom.

Ranije ove godine je potpisan i Ugovor sa izvođačem KOV-GRAD doo ukupne vrijednosti 163.800,00 KM. Ugovor se odnosi na izgradnju pristupnog puta za sportsku dvoranu i SRC „Ade“, a radovi su već započeli.

U neposrednoj blizini sportske dvorane planirana je i izgradnja dodatnih terena kojima bi se proširio sportski sadržaj na području SRC „Ade“, a Grad Bosanska Krupa i Gradski sportski savez nedavno su prezentirali idejni projekt cjelokupnog uređenja SRC „Ade“, koji možete pogledati u nastavku

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije