Potpisani ugovori o dodjeli sredstava

Finansiranje projekata NVO usmjerenih na zaštitu i unaprjeđenje okoliša

06.12.2023. 12:23 / Izvor: Akta.ba
TK

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK za 2023. godinu izdvojilo ukupno 57.000 KM za NVO projekte ovog smjera.

Ugovore o dodjeli sredstava za 16 udruženja čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unaprjeđenje okoliša potpisala je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić.

Ministarstvo je u novembru objavilo javni konkurs na koji je pristiglo ukupno 25 prijava nevladinih organizacija koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i implementiraju projekte na području kantona.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK u ove je svrhe za 2023. godinu izdvojilo ukupno 57.000 KM a iznosi su po projektu, u zavisnosti od bodovanja, iznosili od 3000 do 5000 KM.

Korisnici sredstava koji su danas potpisali ugovore aplicirali su sa projektima koji obuhvataju zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obradu otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti i uređenje zelenih javnih površina.

Riječ je o kontinuiranoj saradnji vladinog i nevladinog sektora u cilju zaštite i uljepšavanja okolice i razvijanja svijesti o važnosti zaštite prirode i okoline.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije