Potpisan ugovor o sufinansiranju završetka radova na izgradnji roditeljske kuće

22.12.2023. 11:32 / Izvor: Akta.ba
TUZLA

Namijenjena je za boravak roditelja čija se djeca liječe od malignih oboljenja na UKC Tuzla.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas sa Fikretom Kubatom, direktorom Udruženja Srce za djecu ugovor u sufinansiranju završetka radova na izgradnji roditeljske kuće u Tuzli. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Federacije Nermin Nikšić koji je ovom prilikom iskazao podršku radu ovog Udruženja i opredjeljenost Federacije da podržava projekte općeg društvenog značaja u Federaciji, kakav je i ova roditeljska kuća.

Roditeljska kuća u Tuzli, po uzoru na roditeljsku kuću u Sarajevu, namijenjena je za boravak roditelja čija se djeca liječe od malignih oboljenja na UKC Tuzla.

Izgradnja ove roditeljske kuće finansira se iz donatorskih sredstava, a Vlada FBiH je u budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz rebalans obezbijedila 300.000 KM kojima se pokrivaju troškovi poskupljenja građevinskih materijala i konačnog privođenja kraju završnih radova na roditeljskoj kući.

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu kazao je da se završetak radova očekuje tokom proljeća 2024. godine kada će roditeljska kuća u Tuzli otvoriti svoja vrata oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije