GRADNJA TRAJALA TRI GODINE

Derventski vatrogasci u novom domu nakon više od 70 godina

04.01.2024. 08:00 / Izvor: Nezavisne novine
derventa

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica grada Derventa nakon više od 70 godina preseljava se u novi vatrogasni dom.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica grada Derventa nakon više od 70 godina preseljava se u novi vatrogasni dom, čiju je izgradnju i opremu omogućila lokalna uprava, a gradnja je trajala tri godine, potvrdio je za "Nezavisne novine" Slaven Pijetlović, starješina derventskih vatrogasaca.

"Ubrzan privredni razvoj i urbanizacija grada Derventa, koja ima pozitivne efekte za društvenu zajednicu, povlači za sobom i povećanu opasnost od požara, koja  postavlja nove zahtjeve pred Teritorijalnu vatrogasno-spasilačku jedinicu grada Derventa u smislu njenog proširenja. Stari vatrogasni dom koji je koristila Vatrogasno-spasilačka jedinica nije mogao da ispuni te zahtjeve, jer je sagrađen  1950. godine po tadašnjim standardima", kazao je Pijetlović, koji se ovim poslom bavi duže od 20 godina, a od 2013. godine je starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa.

Prema njegovim riječima, stvorila se potreba za izgradnjom novog, savremenog doma, a zahvaljujući političkoj i finansijskoj stabilnosti lokalne zajednice, gradonačelnik Dervente Milorad Simić predložio je Skupštini grada da se ide u izgradnju novog, savremenog vatrogasnog doma.

"Odluka je usvojena i izgrađen je novi, savremeni vatrogasni dom od 1.150 metara kvadratnih, bruto površine. Nalazi se na samoj granici poslovne i stambene zone i stvara sve preduslove za brzo i efikasno djelovanje. Novi vatrogasni dom finansiran je iz budžeta grada Derventa, a njegova izgradnja trajala je tri godine", kaže Pijetlović.

Ističe da je ovo jako značajno za sve građane Dervente, ali i za vatrogasce, koji broje 120 godina tradicije rada i djelovanja u gradu na Ukrini.

"Osim što će obezbijediti bolje uslove za rad vatrogascima spasiocima, stvoriće i preduslove za veći nivo zaštite stanovništva i privrednika od raznih opasnosti. Potpuno opremanje vatrogasno-spasilačkog doma može se očekivati početkom februara, kad je i rok za isporuku opreme, kao i svečani dio otvaranja  objekta", kazao je Pijetlović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije