Cjelovita rekonstrukcija

Održan sastanak stručnog povjerenstva za obnovu zgrade širokobriješke Gimnazije

07.02.2024. 11:42 / Izvor: Akta.ba
Široki

Nastava za srednjoškolce će se izvoditi po trenutnom rasporedu.

U prostorijama Gradske uprave Široki Brijeg protekle sedmice je održan sastanak Odbora za obnovu zgrade širokobriješke gimnazije.

Sastanku su prisustvovali članovi Odbora Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega – predsjednik Odbora te Predrag Čović, predsjednik Vlade ŽZH, Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi ŽZH, Fra Ivan Marić, gvardijan Franjevačkog samostana Uznesenja BDM Široki Brijeg, Ana Skoko, ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića, Borislav Zovko, pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Mladen Šantić, ravnatelj Srednje strukovne škola Široki Brijeg i Ivo Pavković, pomoćnik gradonačelnika za gospodarstvo i tajnik Odbora.

Sudionici sastanka su jasno utvrdili uloge i zadatke Odbora, odnosno, koordiniranje cjelokupnim procesom obnove zgrade Gimnazije; utvrđivanje načina obnavljanja oštećene zgrade u skladu s preporukama Stručnog povjerenstva; sagledavanje mogućnosti načina organiziranja nastave za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, kao i iznalaženje načina finansiranja.

Poruka s današnjeg sastanka je bila kako je cilj ići s cjelovitom rekonstrukcijom zgrade.

Odbor je jednoglasno odlučio kako će se formirati stručno povjerenstvo koje će sa stajališta građevinske struke predložiti najbolja rješenja.

Nastava za srednjoškolce će se izvoditi po trenutnom rasporedu, a sve moguće promjene i informacije biti će na vrijeme upućene prema učenicima, nastavnim djelatnicima i javnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije