SJEDNICA

Vlada ŽP: Za održavanje, izgradnju i obnovu javnih cesta 2,6 milijuna KM

29.02.2024. 13:31 / Izvor: Akta.ba
vlada žp

Usvojena je Odluka o opisu posla i uvjetima koje mora ispunjavati ravnatelj Ureda za borbu protiv korupcije ŽP.

Vlada Županije Posavske (ŽP) je na sjednici održanoj u četvrtak usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Plan i Program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2024. godinu u iznosu od 2.660.000 KM.

Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP, Pored ulaganja u poslove održavanja, zaštite i sanacije regionalnih cesta, vodi i aktivnost sanacije i rekonstrukcije lokalnih cesta u suradnji sa županijskim općinama i gradovima, koji su dužni projekte evidentirati, sačiniti i pripremiti na način kako bi se postupak javne nabave obavio na vrijeme, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

Također, na sjednici je usvojena Odluka o korištenju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu s pozicije Grant za sufinanciranje prijevoza učenika, u iznosu od 400.000 KM, na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Usvojena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim županijskim Proračunom za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u iznosu od 90.000 KM.

"Razlog za donošenje ove Odluke je stvaranje pretpostavki za ispunjenje obveza za: provođenje preventivnih mjera zaštite i spašavanja na području Županije Posavske (iznos od 20.000 KM), nabavka materijalno-tehničkih sredstava i opreme za opremanje Županijskog stožera civilne zaštite (u iznosu od 20.000 KM) i deminiranje terena na području ŽP (iznosa od 50.000 KM)", poručili su iz županijske Vlade.

Na današnjoj sjednici je, između ostaloga, usvojena je Odluka o opisu posla i uvjetima koje mora ispunjavati ravnatelj Ureda za borbu protiv korupcije ŽP. Razlog za donošenje Odluke jeste stvaranje pretpostavki za funkcioniranje Ureda za borbu protiv korupcije ŽP koji je utemeljen Uredbom o osnivanju navedenog Ureda. 

Županijska vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava na poziciji Grant nižim razinama za uklanjanje posljedica prirodnih nesreća nastale od olujnog nevremena 2023. godine, a za realizaciju ove Odluke zadužena je Županijska uprava civilne zaštite.

"Vlada Županije Posavske je 20. srpnja 2023. godine proglasila stanje prirodne nesreće izazvane olujnim nevremenom na području Županije Posavske. Prema kriterijima raspodjele sredstava odluka se odnosi na fizičke i pravne osobe u privatnom vlasništvu koji su imali štetu veću od 1.000 KM na slijedećim materijalnim dobrima: građevinskim objektima kod fizičkih osoba, građevinskim objektima i opremi kod fizičkih i pravnih osoba u privatnom vlasništvu, na plastenicima, plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji suncokreta", navode iz Vlade Županije Posavske te dodaju kako se sredstva raspoređuju za Grad Orašje (200.000 KM), Općinu Odžak (120.000 KM) i Općinu Domaljevac-Šamac (180.000 KM).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije