STANIVUKOVIĆ NAJAVIO GRADNJU

Banja Luka će dobiti prvu sportsku gimnaziju i prvi kulturni centar

25.03.2024. 08:57 / Izvor: Akta.ba
banjaluka

Stanivuković je također rekao da u ovom trenutku Grad ima projekat i da bi cijeli posao trebao biti gotov za nekoliko mjeseci.

"Gradimo prvu sportsku banjalučku gimnaziju. Hvala odbornicima za podršku, kojom su se stvorili preduslovi za realizaciju ovog važnog projekta. Bilo je neizvjesno i od te neizvjesnosti večeras smo došli do jednoglasne podrške za ovu značajnu odluku", Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon što je na zasjedanju Skupštine Grada podržana odluka da Banja Luka dobije prvu sportsku gimnaziju.

Kako je kazao – ovo je ogromna stvar, jer je ovo prva ustanova tog tipa u cijeloj Republici Srpskoj, namijenjena svim sportistima, da mogu da uče i budu obrazovani i istovremeno se bave sportom.

"Presrećan sam i ovo je prevažno, jer je ovo prva takva ustanova u Republici Srpskoj. Mnogo sam zadovoljan i što nakon bana Tise Milosavljevića pravimo prvi kulturni centar – kuću Milanovića, što prvi put u istoriji radimo sportsku gimnaziju, da nakon 50 godina pravimo prve parkove, da nakon 70 godina i više pravimo prva šetališta pored Vrbasa, da ispisujemo neka nova zlatna doba ovog grada", naglasio je gradonačelnik navodeći i druge velike projekte koje je njegova administracija.

Stanivuković je također rekao da u ovom trenutku Grad ima projekat i da bi cijeli posao trebao biti gotov za nekoliko mjeseci.

"Tako da od septembra možemo da očekujemo prve učenike. Postoje dva puta, od kojih jedan osnivanje sportskog odjeljenja u postojećoj Gimnaziji da vidimo koliko je interesovanje, dok se kroz godinu dana ne steknu uslovi za ove stvari", rekao je gradonačelnik.

Istakao je da za prvu sportsku gimnaziju Grad ima potpise preko 200 sportskih kolektiva, a da je anketa među sportistima pokazala da su oni sto posto zainteresovani za ovu ustanovu.

Ocijenio je da je upravo ova sjednica bila za njega jedna od najuspješnijih, jer kako je kazao – podržana je i rezolucija o zabrani rada kladionica i kockarnica u blizini škola, a sačuvani su i prihodi od poreza na nepokretnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije