Zajednička implementacija projekta

Potpisan sporazum za izgradnju infrastrukturne putne mreže u Bosanskoj Otoci

02.04.2024. 07:35 / Izvor: Akta.ba
otoka

Nova era poboljšane povezanosti i modernizacije infrastrukturne jezgre u Bosanskoj Otoci počinje danas.

Nova era poboljšane povezanosti i modernizacije infrastrukturne jezgre u Bosanskoj Otoci počinje danas, potpisivanjem sporazuma o  zajedničkoj implementaciji projekta obnove puta M14, između Grada Bosanska Krupa i JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo. Ovim projektom je predviđeno zajedničko ulaganje u sanaciju i uređenje pješačkih staza s obje strane kolovoza, od željeznog  mosta do Bešića, kao i sanacija cijelog kolovoznog dijela. Vrijednost ovog projekta je 260.000,00KM, a Grad Bosanska Krupa će izdvojiti 100.000,00KM. 

Ovaj projekt je zapravo dio modernizacije i izgradnje čitavog platoa Bosanske Otoke, nadogradnje putne infrastrukture, turističkih i kulturnih potencijala, te kvalitetnijeg života građana, koji će u konačnici vrijediti dva miliona maraka uloženih u Bosanku Otoku u ove dvije godine.

Predvođen od strane Gradske uprave, ovaj ambiciozni poduhvat je spreman da preobrazi ne samo centralnu jezgru Bosanske Otoke,  već i saobraćajnu infrastrukturu, ali i kvalitetniji i sigurniji način života pješaka, te podstiče lokalni, ali i regionalni prosperitet.

Put M14, koji služi kao ključna arterija naše regije,  povezuje Bosansku Krupu i Bosansku Otoku i ključna je ruta u olakšavanju transporta, trgovine i svakodnevnih putovanja.

"Oduševljeni smo što možemo najaviti početak ovog projekta, vrijednog poduhvata koji naglašava našu posvećenost podsticanju napretka i prosperiteta naših sugrađana", izjavio je gradonačelnik Armin Halitović. „Ovaj projekt je ogromna inicijativa i investicija i ona simbolizira našu posvećenost obezbjeđivanju sigurne, efikasne i pouzdane transportne infrastrukture koja osnažuje naše građane i pokreće naš region ka svjetlijoj budućnosti.“

Projekti ove vrste obuhvatiće različite aktivnosti, uključujući obnavljanje površine, popravku oštećenih dijelova, te ugradnju savremenih sigurnosnih karakteristika, kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost i dugovječnost. Kroz pažljivo planiranje i saradnju sa stručnim licima, inženjerskim i građevinskim partnerima, projekat je spreman da pruži vrhunske rezultate koji prevazilaze očekivanja.

Jačanjem saobraćajne infrastrukture, očekuje se da će inicijativa ojačati ekonomsku aktivnost, privući investicije i otvoriti nove mogućnosti za ekonomski razvoj, turizam i kvalitetu života.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije