POLAGANJE KAMENA TEMELJCA

Lidl BH zvanično predstavlja investiciju vrijednu 100 miliona eura

09.05.2024. 08:40 / Izvor: Akta.ba
LIDL KISELJAK

Svečano postavljanje kamena temeljca prvog logističko-distributivnog centra kompanije Lidl BH bit će održano 23. maja 2024

Svečano postavljanje kamena temeljca prvog logističko-distributivnog centra kompanije Lidl BH bit će održano 23. maja 2024. godine, javlja Akta.ba. 

Budući distributivni centar nedaleko od autoputa, iz smjera Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60.000 metara kvadratnih.

Ovaj značajni događaj obilježava početak izgradnje ključnog objekta i poslovanja za Lidl u Bosni i Hercegovini. Projekat predstavlja investiciju vrijednu 100 miliona eura, što dodatno potvrđuje Lidlovu posvećenost razvoju lokalne ekonomije i zajednice.

Kako je najavljeno, neposredno nakon službenog dijela ceremonije, visoke zvanice će podijeliti svoje perspektive i vizije o značaju ovog projekta, ističući očekivane prednosti za lokalnu zajednicu i šire.

Podsjetimo, kompanija Lidl je počela sa pripremnim radovima na izgradnji distributivnog centra u Lepenici krajem 2022. godine, o čemu je portal Akta.ba ranije pisao.

U međuvremenu je kompanija Lidl BH povećala kapital na čak 284,5 miliona KM.

Pored aktivnosti na izgradnji ključnog objekta i poslovanja za Lidl u Bosni i Hercegovini, u toku je gradnja maloprodajnih objekata u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, dok su obezbijeđene lokacije za objekte Lukavici i Vogošći.

Za sada je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije