stvoriti što bolje uslove za goraždanske sportiste

Vlada BPK Goražde za projekte Sportskog centra izdvojila 80.000 KM

09.07.2024. 14:17 / Izvor: Fena
sport

Projekti bi se trebali realizovati do kraja godine.

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde izdvojilo je 80.000 KM za podršku projektima JU Sportski centar Goražde, a ugovor o dodjeli sredstava sa direktorom te ustanove Nerminom Obućom potpisao je premijer BPK Edin Ćulov.

Resorna ministrica Adisa Alikadić Herić precizirala je da su sredstva namijenjena za projekte nabavke i postavljanja semafora u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“ u Goraždu, te rekonstrukciju i adaptaciju pojednih prostorija u Sportskom centru 1. Maj.

"Resorno ministarstvo nastoji realizovati što više ovakvih projekata u cilju postizanja što boljih uslova na sportskim terenima. Ove godine sredstva na kodu kapitalni transferi nižim nivoima vlasti povećana su i iznose ukupno 300.000 KM, tako da prema prioritetima korak po korak radimo na poboljšanju infrastrukture sportskih terena i onog što je značajno za naš kanton", pojasnila je Alikadić-Herić.

Direktor JU Sportski centar Nermin Obuća naglašava da Vlada kontinuirano izdvaja sredstva za unapređenje sportske infrastrukture u JU Sportski centar Goražde.

"Prošle godine izdvojeno je 200.000 KM za obnovu parketa u Gradskoj dvorani 'Mirsad Hurić' u Goraždu, a od ove godine krenuli smo sa uređenjem Sportskog centra, tačnije svlačionica koje su neophodne za neometano odigravanje utakmica kada je fudbal u pitanju. Uradit ćemo i zaštitne ograde na fudbalskom stadionu, te postavku led semafora u Gradskoj dvorani 'Mirsad Hurić'. U narednom periodu, planirana su dodatna sredstva u sportsku infrastrukturu tako da se nadamo da će Vlada BPK Goražde i dalje pružati podršku", kazao je Obuća.

Projekti bi se trebali realizovati do kraja godine, a prioritet je stvoriti što bolje uslove za goraždanske sportiste do početka prvenstvene sezone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije