Delegacija Vlade Iraka posjetila Riverina Šoping Centar

21.01.2014. 08:51 / Izvor: eKapija.ba

Cilj ove posjete bila je razmjena iskustava između Iraka i BiH u gradnji, te istraživanje projekata u BiH interesantnih za potencijalne investicije od strane Vlade Iraka.

Tim stručnjaka iz oblasti elektro - inžinjeringa, mašinstva, arhitekture i građevine angažovan od strane Ministarstva financija i Ministarstva višeg obrazovanja i naučnog istraživanja Vlade Iraka na implementaciji projekata izgradnje, od kojih se kao najveći izdvaja univerzitet u Tikritu, koji će se prostirati na približno 1.000 hektara, proteklih dana bio je u posjeti Bosni i Hercegovini.

Cilj ove posjete bila je razmjena iskustava između Iraka i BiH u gradnji, te istraživanje projekata u BiH interesantnih za potencijalne investicije od strane Vlade Iraka.

U okviru seminara, koji je za posjetioce organizovala kompanija Lift Consulting d.o.o.,  09.01.2014. upriličena je i posjeta Riverina šoping centru.

"Kompanija Lift Consulting d.o.o. bila je izvođač radova pri postavljanju svih postrojenja za vertikalnu komunikaciju (op.a. liftova, pokretnih stepenica i traka) a od tada vrši i održavanje istih u Riverina šoping centru. Obzirom da će većina liftova i eskalatora univerziteta u Tikritu biti identična, uvrstili smo posjetu Vrtovima Riverine u sadržaj seminara. Gosti su ostali pozitivno iznenađeni gostoprimstvom uposlenika MBI Development kompanije, kao i kvalitetom radova izvedenih na šoping centru, počevši od elektro i mašinskih rješenja do sitnih arhitektonskih izvedbi", rekao je Mustafa Hadžić, tehnički menadžer Lift Consultinga.

Delegaciji je predstavljen i kompletan projekat "Vrtovi Riverine", unuta kojeg se nalazi i Riverina šoping centar, a čiji je investitor MBI Development d.o.o. Konačni cilj ovog projeka je izgradnja stambeno – poslovnog kompleksa za približno 20.000 stanovnika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije