Na proljeće park za pse u Banjoj Luci

19.02.2014. 08:05 / Izvor: Glas Srpske
Na proljeće park za pse u Banjoj Luci

Planirano je da se park prostire na površini od 3.753 kvadratna metra i da sadrži poligon za animaciju i vježbe pasa. Izgradnja parka koštaće 15.000 KM.

Izgradnja parka za pse na Bulevaru Srpske vojske, na Banjalučkom polju u blizini kampusa, koja je najavljena još prošle godine, počeće čim se za to steknu vremenski uslovi.

Potvrdili su ovo "Glasu Srpske" iz Gradske uprave.

"Planirano je da se park prostire na površini od 3.753 kvadratna metra i da sadrži poligon za animaciju i vježbe pasa. Izgradnja parka koštaće 15.000 KM", kazali su iz Gradske uprave i dodali da će park biti ograđen.

Predsjednik Skupštine Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" Nikola Vidačković kaže da je park neophodan i da će se na taj način spriječiti da psi šetaju i trče po površinama koje nisu predviđene za to.

"Vlasnici će imati mjesto gdje će moći da vode svoje kućne ljubimce da slobodno trče i da se igraju", rekao je Vidačković.

Dodao je da će se tako psi više socijalizovati i navikavati na prisustvo drugih pasa, što će doprinijeti ljubiteljima pasa da imaju mirnije i poslušnije ljubimce.

Jelena Savić iz naselja Kočićev vijenac rekla je da je park odlična ideja, jer nema gdje ni da šeta psa, a kamoli da ga pusti da se istrči i uživa.

"Na puno mjesta u gradu postavljene su zabrane. Psi nisu prihvaćeni, kao da smo u grad izveli divlju životinju, svi ih gledaju u strahu i sklanjaju se od njih", kazala je Savićeva.

Sanja Majstorović sa Starčevice istakla je da strahuje od pasa i da se nada da će vlasnici prestati da šetaju svoje ljubimce kad budu imali posebno napravljen i opremljen park.

"Ne volim kada su veliki psi u parku u blizini moje djece, plašim se da bi ih mogli ugristi ili napasti",kazala je Majstorovićeva.

Naglasila je da je vrlo važno uvesti stroge kazne za vlasnike koji ne vode računa o čišćenju iza svojih ljubimaca.

"Vlasnici čiji pas izvrši nuždu na ulici ili u parku često ne uklone izmet. Samo prođu i ostave da neko drugi počisti nered", dodaje Majstorovićeva.

Kazne

Kazne za nepropisno vođenje pasa dostižu i do nekoliko hiljada maraka.

"Kazne za pravna lica iznose od 500 do 7.000 KM, za fizička lica od 100 do 1.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 200 do 1.800 KM i za samostalne privrednike od 300 do 1.000 KM", rekli su u Komunalnoj policiji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije