Neizvjestan početak radova na tržnici Tepa: Još se čeka građevinska dozvola

21.05.2014. 13:20 / Izvor: Dnevni list
Neizvjestan početak radova na tržnici Tepa: Još se čeka građevinska dozvola

Prva faza obuhvaća uređenje zelene tržnice. Krov će biti urađen iz mnogo povezanih dijelova u različitim razinama, te se i to radi po fazama. Postavit ćemo također i mobilne stolove kako bi Tepa imala svrhu u poslijepodnevnim satima.

Prva faza obuhvaća uređenje zelene tržnice. Krov će biti urađen iz mnogo povezanih dijelova u različitim razinama, te se i to radi po fazama. Postavit ćemo također i mobilne stolove kako bi Tepa imala svrhu u poslijepodnevnim satima. To obuhvaća organiziranje sajmova, predstava, ali i drugih turističkih sadržaja na kojima će biti dosta mjesta za trgovce koji bi ovdje prodavali voće, povrće, cvijeće, sokove, ali i ostale domaće hercegovačke proizvode, kazala je Maja Kajtaz, direktorica tvrtke Tržnice – Pijace d.o.o. Mostar, koja je investitor adaptacije i nadogradnje tržnice na lokalitetu Tepa. Naime, uskoro bi ova mostarska tržnica trebala zabljesnuti u novom ruhu, a sada se čeka građevinska dozvola kako bi započeli radovi na ovoj lokaciji u Starom gradu u Mostaru.

Značaj Tepe

Renoviranje tržnice koja se nalazi na adresi Mala Tepa bb u Mostaru je planirano kroz dva velika projekta. Prvi projekt koji je obuhvaćao izgradnju javnog toaleta i renoviranje zgrade Tepe je već završen. Drugim projektom se planira urediti otvoreni prostor platoa tržnice u narodu poznate pod imenom Tepa. Objekt je planirano raditi u fazama, kako bi kupcima  cijele godine bili dostupni domaći proizvodi.

Cilj projekta je trgovcima omogućiti bolje uvijete za rad, zatim stvoriti bolju i ljepšu ponudu i svakako unaprijediti ekonomski prosperitet Društva “Tržnice – Pijace” d.o.o. Mostar.

"“Tržnice – Pijace” d.o.o. Mostar se nalazi u najužem dijelu grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, te je njegova uloga i mjesto veoma značajno za građane Mostara, s obzirom na njegovu djelatnost. Da bi grad Mostar posjećivao što veći broj turista iz BiH i inozemstva, neophodno je stari dio grada učiniti atraktivnijim. Iz tog razloga, kao i za stvaranje bolje financijske situacije u našoj tvrtci, odavno smo pokrenuli projekt Revitalizacije Tepe. Priprema je dugo trajala, a sada imamo sve preduvjete za dobivanje građevinske dozvole", navela je Kajtaz.

Vrijednost projekta

Predmet glavnog projekta je otvoreni i djelomično natkriveni prostor gradske tržnice, popularno nazvane “Tepa” u sklopu poslovnog kompleksa tvrtke koji zauzima  površinu od 1500m2. Ovaj projekt je znatno kompleksniji, pa će i izgradnja trajati vjerojatno duže vremensko razdoblje. Sadržaj će biti raznolik, kako za posjetioce grada, tako i za cjelokupno građanstvo. Aproksimativna vrijednost kompletnog projekta je od 750.000 – 950.000 maraka.

"U suradnji s Gradom Mostarem, aplicirali smo za novčana sredstva za prvu fazu, u koju dio sredstava ulaže i naša tvrtka. Sredstva su odobrena, izvođač radova je izabran i očekujem da će se projekt vrlo brzo realizirati", navela je Kajtaz za kraj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije