Svečano položen kamen temeljac za izgradnju zgrade za mlade

16.06.2014. 09:16 / Izvor: eKapija.ba
Svečano položen kamen temeljac za izgradnju zgrade za mlade

U BPK je položen kamen temeljac čime je ozvaničen početak izgradnje stambenog-poslovnog objekta koji će u svom sastavu imati 38 stambenih jedinica.

U Goraždu je prošle sedmice u prisustvu brojnih zvaničnika BPK Goražde, položen kamen temeljac za izgradnju zgrade „Lamela H2“, zgrade za mlade, čime je ozvaničen početak izgradnje stambenog-poslovnog objekta koji će u svom sastavu imati 38 stambenih jedinica.

Stambene jedinice su namijenjene mladim bračnim parovima koji su stekli pravo prvenstva kupovine po veoma povoljnim kreditnim sredstvima, putem odabrane banke.

Prema riječima ministrice za urbanizam, prosotorno uređenje i zaštitu okoline radi se o jednom novom načinu stambenog finansiranja, gdje će mladi ljudi moći svoje stambeno pitanje riješiti uz pomoć Vlade BPK Goražde.

"Kanton je platio rentu, svu projektnu dokumentaciju, zemljište i cijena metra kvadratnog neće prelaziti 900 KM. Rokovi otplate kredita uz minimalnu kamatnu stopu su do 20 godina po nahođenju kupca. To su sve pogodnosti koje je Vlada BPK Goražde omogućila mladim ljudima. Radujem se što danas sa ovog mjesta mogu poslati poruku svim mladim bračnim parovima koji su aplicirali za kupovinu stana i reći da su definitivno pale maske svih onih koji su govorili da je ovaj projekat jedna predizborna farsa",  istaknula je ovom prilikom ministrica za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Biljana Simić.

Dodala je da je ovaj projekat realizovan uz veliku podršku premijera Emira Frašta, kompletne Vlade, predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde Suada Došla i veliko zalaganje poslanika Rasima Mujagića. Takođe, želim da kažem da je pobijedio timski rad kako svih ovih nabrojanih ljudi, tako i svih uposlenih u Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

"Projekat je krenuo i nadamo se njegovom završetku do kraja ove godine. Ovim putem želim da najavim dva slična projekta, jedan je ovdje u Goraždu, a drugi u Vitkovićima",  istaknula je Simić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije