Spor oko granice: Dvije firme odustale od bušenja Jadrana

Investicije / PROJEKTI

Spor oko granice: Dvije firme odustale od bušenja Jadrana

Marathon OIL i OMV odustali su od bušenja Jadrana i to zbog neriješenog pitanje granice između Hrvatske i Crne Gore. Agencija za ugljikovodike najavila novi tender tokom jeseni.

30.07.2015. 12:21 / Izvor: Akta.ba

Marathon OIL i OMV odustali su od bušenja Jadrana i to zbog neriješenog pitanje granice između Hrvatske i Crne Gore. Agencija za ugljikovodike najavila novi tender tokom jeseni.

„Odustali su s obzirom da im nije bila prihvatljiva sigurnost koju smo u ovom trenutku mogli ponuditi u pitanju mogućeg problema sa granicom sa Crnom Gorom. Potpisivanje ugovora sa ostalim kompanijama očekujemo početkom septembra. Puno je bolje i povoljnije da se ti istražni prostori ponude na drugom javnom nadmetanju jer smo upravo procijenili da na drugom ntenderu možemo dobiti iste, ako ne i bolje ponude“, rekla je predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić.

Kompanije su odluku o povlačenju donijele samo nekoliko dana nakon izbijanja afere oko granice sa Slovenijom. Marathon Oil i OMV do sada su uložili 10 miliona dolara i imali su dozvole za istraživanje na sedam polja.

(Izvor: RTL)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije