Obnova Tepe čeka bolju finansijsku situaciju

08.08.2016. 10:48 / Izvor: Dnevni list
Obnova Tepe čeka bolju finansijsku situaciju

Renoviranje mostarske tržnice poznate kao Tepa, obustavljeno je zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Renoviranje mostarske tržnice poznate kao Tepa, obustavljeno je zbog nedostatka financijskih sredstava.

Obzirom na veličinu projekta dogovoreno je da se radovi odvijaju u četiri faze kako bi se djelomično olakšalo zatvaranje financijske konstrukcije.

"Zasada su urađene dvije faze, preostali posao čeka bojje financijsko stanje, kazalaje za Dnevni list Maja Kajtaz", direktorica tvrtke "Tržnice - Pijace" d.o.o. Došli smo na pola puta.

Za sada su urađene dvfje faze, od predviđene četiri. Razlog obustave radova je nedostatak financijskih sredstava, navela je Kajtaz.

Na pola puta

Vrijednost ovoga projekta procijenjena je na 750.000 - 950.000 maraka, i vrlo je moguće da će se cijena mijenjati tijekom preostale dvije faze projekta. Izvođač radova je građevinska tvrtka Gradnja d.o.o. iz Mostara.

"Osim tvrtke "Tržnice - Pijace" d.o.o., koja ulaže dio vlastitih sredstava, jedini donator zasad je bila UN-ova organizacija IFAD koja se bavi investiranjem u poljoprivrednu proizvodpju zemalja u razvoju, zajedno s gradom Mostar", navela je Kajtaz.

Podsjetimo, renoviranje tržnice je bilo obustavljeno dugo vremena zbog, kako je već ranije za Dnevni list rekla Kajtaz, čekanja građevinske dozvole.

Sredstva do kraja godine

Razlog njezinog dužeg čekanja je bila u brojnoj papirologiji koju je zbog veličine projekta trebalo pripremiti Zavodu za poslovno uređepje u Sarajevu te u odugovlačenju odluke Grada Mostara čija se suglasnost čekala.

Kajtaz se nada da će se do kraja godine pronaći potrebna sredstva za završetak radova.

"Ja sam optimista i nadam se da ćemo uspjeti pronaći sredstva do kraja godine kako bi se ovi radovi priveli kraju", izjavila je Kajtaz te dodala da je teško pokrenuti neki projekt, ali da je dosta lakše pronaći sredstva za treću fazu, nego prvu.

Cilj ovog velikog projekta je trgovcima omogućiti bolje uvijete za rad, zatim stvoriti bolju i ljepšu ponudu i svakako unaprijediti ekonomski prosperitet tvrtke "Tržnice - Pijace" d.o.o. Mostar, kao i privući turiste zbog kojih će se redovito pripremati zanimljivi sadržaji tijekom sezone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije