Sajam meda u Mostaru na platou Tepe

22.09.2015. 10:54 / Izvor: Akta.ba
Sajam meda u Mostaru na platou Tepe

Sajam će trajati četiri dana, od 28.9. do 01.10. 2015.godine na platou Tepe u Starom dijelu grada Mostara. Najavljeno je učešće preko 25 izlagača iz BiH.

Direktorica „Tržnice-pijace“ d.o.o. Mostar, Maja Kajtaz u saradnji sa  predstavnikom „Asocijacije organskih proizvođača Kantona Sarajevo“, Ajdinom Prašovićem, naredne sedmice organizuje „Sajam meda, ljekobilja i bosanskih domaćih proizvoda“.

Sajam će trajati četiri dana, od 28.9. do 01.10. 2015.godine na platou Tepe u Starom dijelu grada Mostara.  Najavljeno je učešće preko 25 izlagača iz BiH.

Direktorica Kajtaz poziva građane Mostara da se pridruže i probaju med, te obraduju svoje najmilije zdravim i kvalitetnim proizvodima.

"Ovo je prvi Sajam meda koji organiziramo na Tepi i nadam  se da će nas građanstvo posjetiti u velikom broju. Sajam je njima i namijenjen kako bi što više vodili  brigu o svom zdravlju. Takođe, ovo je prilika da mijenjamo loše navike i okrenemo se zdravoj ishrani dolaskom i kupovinom domaćih proizvoda na Tepi", istakla je Kajtaz za naš portal, dodajući da joj je želja da se naši proizvođači meda osjećaju kao kod kuće i da Sajam meda postane tradicija u gradu Mostaru.

Na ovom Sajmu  će se promovisati medno bogatstvo i raznolikost BiH. odnosno proizvodi extra kvaliteta kao što su med bagrema, kadulja, livada, kesten, polen, propolis, proizvodi i preparati na bazi ljekovitog bilja, organske hrane.

Posjetioci će imati priliku da degustiraju razne vrste meda i mednih  proizvoda koje će izlagati pčelari sa dugogodisnjim iskustvom i certifikatom organskog pčelarstva.

Za ova četiri dana sajma imate priliku da se družite sa našim proizvođačima meda i da čujete koristan savjet kako ga je najbolje koristiti za svoje zdravlje.

Dođite i uljepštajte sebi dan učešćem u nagradnoj igri gdje možete osvojiti paket domaćih proizvoda.

Med kao poklon je takodje jedna lijepa ideja, čijom kupovinom možete obradovati svoje najmilije zdravim i kvalitetnim proizvodima.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave