Uskoro nastavak radova na mostarskoj Tepi

12.09.2015. 10:40 / Izvor: Dnevni list
Uskoro nastavak radova na mostarskoj Tepi

Narednih dana se očekuje objavljivanje javnog tendera za izbor izvođača radova koji će biti zadužen za rekonstrukciju druge faze mostarske tržnice poznate kao Tepa.

Narednih dana se očekuje objavljivanje javnog tendera za izbor izvođača radova koji će biti zadužen za rekonstrukciju druge faze mostarske tržnice poznate kao Tepa. Potvrdila je to jučer za Dnevni list Maja Kajtaz, ravnateljica tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o., koja je kazala kako je za radove na drugoj fazi potrebno izdvojiti 250 tisuća KM.

"Nakon objavljivanja tendera koji će trajati 30 dana, odmah po odabiru izvođača radova se kreće s narednom fazom rekonstrukcije. Drugi dio obuhvata kompletnu rekonstrukciju natkrivanja prostora gradske tržnice. Bitno je napomenuti da će nadstrešnica pružati dosta svjetlosti prodavačima te da će biti vrlo zanimljivog izgleda", kazala je Kajtaz.

Tvrtka ”Tržnice – Pijace” d.o.o. trenutno nije u mogućnosti izdvojiti toliku svotu novca za nastavak radova te im je u pomoć pritekao Grad Mostar i međunarodna organizacija IFAD koja je dala značaj dio sredstava i za prvu fazu radova.

"IFAD je osigurao 70 posto sredstava kako bi se nastavili radovi, dok smo od Grada Mostara dobili 30 posto. Obzirom da smo u lošoj financijskoj situaciji, Grad Mostar nam je izašao u susret", rekla je Kajtaz.

Kada je u pitanju rok završetka kompletne rekonstrukcije, kaže Kajtaz, to još nije moguće odrediti. “Tepa tijekom obnove nikada nije stala s radom. Objekt se radi u fazama kako bi kupcima cijele godine bili dostupni domaći proizvodi. Kada bude rađena krovna konstrukcija, Tepa ni tada neće prestati s radom”, navela je Kajtaz.

Prostor površine od 1500 metara četvornih koncipiran je od niza prodajnih mobilnih stolova i prostora za komunikaciju, s tim da će cjelokupna površina imati višestruku namjenu.

"Prostor će dnevno koristiti prodavači i kupci tih proizvoda. U poslijepodnevnim satima planiramo organizirati druge aktivnosti poput koncerata i sajmova", kazala je Kajtaz

Naime, projekt prve faze je već odavno završen i tu je utrošeno 200 tisuća KM.

"Prvi dio radova je odrađen kako smo i planirali. I tu nam je pomogla međunarodna organizacija IFAD sa 70 posto uloženih sredstava, a naša tvrtka je uložila 30 posto", rekla je Kajtaz.

Kompletna vrijednost projekta iznosi do milijun KM, a iz tvrtke ”Tržnice – Pijace” d.o.o. očekuju da će obnova ići u četiri faze, jer se konstantno bore pronaći financijska sredstva koja su potrebna kako bi tržnica Tepa zasjala u novom ruhu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti