Vlašić dobija fudbalski stadion po FIFA standardima

03.10.2016. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Vlašić dobija fudbalski stadion po FIFA standardima
OTVORI GALERIJU

Sredinom ove godine započeti su radovi na projektu izgradnje savremenog fudbalskog stadiona na Vlašiću, dimenzija 90×60 što je po FIFA standardima.

Sredinom ove godine započeti su radovi na projektu izgradnje savremenog fudbalskog stadiona na Vlašiću, dimenzija 90×60 što je po FIFA standardima.

Stadion se gradi na platou Babanovac, na prostoru nekadašnjeg nogometnog stadiona koji je od rata korišten kao parking prostor snaga SFOR-a.

Radove finansira OZON d.o.o Travnik, koji su u projekat do sada uložili 2,5  miliona KM, dok je gradnja stadiona povjerena firmi Inžinjering 1  d.o.o. Jelah.

"Umjetna trava na stadionu je također po FIFA standardima, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 metara sa svake strane i ograda na rubovima. U suterenu fudbalskog stadiona bit će izgrađene garaže i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za igrače. Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju, svoje uposlene, ali i dodatno neophodno osoblje, kako bismo radove završili na vrijeme, te našim gostima što prije stavili na raspolaganje jedan ovakav objekat", navode iz firme OZON.

Dodaju da je samo u pripremnim radovima bilo je potrebno otkopati i odvući preko 50.000 m3 zemlje, što i samo po sebi već dovoljno govori o obimu posla s kojim su se uhvatili u koštac.

Inače, trenutno su u fazi završni zemljani radovi, odnosno kopanje temeljnih stopa, a danas započinju sa montažom armirane betonske konstrukcije stadiona.

"Ozon d.d. Travnik, kao i do sada, ulaže puno napora u razvojne projekte, pa tako planiramo i proširenje ponude smještajnih kapaciteta i restorana, postojećih i novih ski staza i poboljšanje uslova vertikalnog transporta kroz implementaciju sjedešnjice ( četverosjed Babanovac )", poručuju investitori.

Inače, sportski turizam na Vlašiću iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju i zauzima jednu od najvažnijih turističkih destinacija u Srednjobosanskom kantonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije