Prezentiran projekt rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu

18.11.2016. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Prezentiran projekt rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu

Kompanija GEOTEST je u sklopu projekta podizvođač zadužen za edukativne i promotivne aktivnosti na projektu

Firma GEOTEST d.o.o. Sarajevo organizuje  prezentaciju projekta "Rekonstrukcija prečistača otpadnih voda u Gradačcu", koji je finansiran od strane Inostrane razvojne saradnje Republike Češke.

Realizator projekta "Rekonstrukcije prečistača otpadnih voda" je kompanija VHS Brno, a.s. u saradnji sa Općinom Gradačac i Javnim preduzećem Komunalac d.d. Gradačac.

Kompanija GEOTEST je u sklopu projekta podizvođač zadužen za edukativne i promotivne aktivnosti na projektu. Cilj projekta je modernizacija, proširenje i povećanje pouzdanosti sistema čišćenja otpadnih voda u općine Gradačcu putem rekonstrukcije prečistača otpadnih voda, edukacije radnika i upoznavanja stanovništva općine Gradačca sa principima upravljanja otpadnim vodama. Realizacijom projekta će doći do sniženja zagađenja površinskih voda rijeke Gradašnice industrijskim i komunalnim otpadnim vodama.

Firma GEOTEST  je  organizovala prezentaciju za predstavnike osnovnih i srednjih škola  kada bi se  predali edukativni materijal (leci) namijenjen učenicima navedenih škola. Firma GEOTEST će organizovati i nagradnu igru za učenike svih škola.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije