Nastavljeni radovi na postavljanju kolektora oborinskih voda u Mostaru

26.11.2016. 10:28 / Izvor: Večernji List
Nastavljeni radovi na postavljanju kolektora oborinskih voda u Mostaru

U Mostaru nastavljeni radovi na postavljanju kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda.

Nastavljeni su radovi na postavljanju kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda. U okviru projekta došlo je do zatvaranja prometnica na dvjema lokacijama: od franjevačke crkve prema Španjolskom trgu te od hotela Ero prema Španjolskom trgu, piše Večernji list BiH.

Novi režim prometa

Na tim lokacijama postavljena je privremena prometna signalizacija, a iz Grada Mostara mole vozače da obrate pozornost na novi režim prometa. "Od ponedjeljka smo počeli s nastavkom izgradnje desnoobalnog kolektora, dionica od raskrižja kod hotela Ero do Španjolskog trga, koju radi tvrtka Amitea d.o.o., dok HP Investing radi dionicu od franjevačke crkve do Španjolskog trga. Trenutačno se radi iskop za polaganje cijevi glavnog kolektora, promet je reguliran, zatvorena je dionica od hotela Ero do Pošte, kazao je u izjavi za Večernji list Melis Bubalo iz tvrtke Amitea d.o.o. Što se rokova tiče, Bubalo je kazao kako je rok za polaganje kolektora na ovoj dionici pola godine. "Radi se o polaganju kolektora na objema obalama rijeke Neretve, a trenutačno se radi na desnoobalnom kolektoru. Ukupni rok za završetak projekta je godinu dana, dakle, za dionicu na desnoj obali rok je otprilike pola godine. Nakon toga nastavlja se s postavljanjem kolektora na drugim lokacijama", ističe Bubalo.

Radovi teku bez problema

Prema njegovim riječima, radovi kod hotela Ero protječu bez problema. "Nemamo nikakvih problema. Teren je dobar, mekan i radovi teku prema planu. Dnevno možemo postaviti oko 12 metara cijevi. Isto tako, nema problema ni s građanima, očito je da smo svi svjesni važnosti ovog velikog projekta za Mostar, tako da se svi pridržavaju naših uputa i prilagođavaju se privremenoj prometnoj signalizaciji", kazao je Bubalo. Spomenimo na kraju kako je ukupna vrijednost radova 9,09 milijuna maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije