BiH i Katar imaju zajedničke planove iz oblasti turizma i okoliša

04.05.2017. 07:36 / Izvor: Akta.ba
BiH i Katar imaju zajedničke planove iz oblasti turizma i okoliša

Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima.

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo, sa saradnicima, primila je jučer u posjetu ambasadora Katara u Bosni i Hercegovini Rašida el-Kavarija.

Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između dviju zemalja, a tokom sastanka razgovarano je o prioritetima i planovima posebno u oblasti turizma, kao i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, te o potencijalima koje imaju za daljnji rast i razvoj.

Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjeni ideja o unaprjeđenju turizma, a ambasador Katara je naglasio da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj tog sektora, ali da treba uložiti sredstva u izgradnju i unaprjeđenje turističke infrastrukture.

Ministrica Đapo u drugoj polovini maja putuje na Doha forum, na poziv sultana Bin Saad-a Al-Muraikhi-a, tokom kojeg će se diskutirati o temama i vitalnim pitanjima vezanim za demokratiju, političke reforme, ekonomiju, trgovinu, i drugo.

Na Forumu će učestvovati predsjednici država, premijeri, biznismeni, parlamentarici, a ministrica Đapo će tokom posjete imati priliku da se susretne i razgovara s katarskim minstrima okoliša i turizma, saopćeno je iz Ministrstva okoliša i turizma FBiH.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije