Projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja

03.06.2017. 08:07 / Izvor: Fena
Projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja, te je najavio da će novac od ruskog duga, koji će dijelom biti namijenjen za izgradnju ove ceste, biti operativan za 45 dana. 

"Od ovog novca, 100 miliona KM ćemo usmjeriti na brzu cestu Lašva - Travnik, koja ne samo da je bitna za Srednjobosanski kanton, nego i cijelu Federaciju BiH. To je put sa trenutno najvećom frekvencijom kojim prolazi čak 5.000 vozila više nego autocestom", kazao je Novalić u Travniku na tribini "Odgovor SDA na aktualna politička pitanja", koju je organizirao Općinski odbor SDA Travnik.

Istaknuo je da je o brzoj cesti Lašva-Travnik razgovarao i s premijerom SBK Tahirom Lendom, dodajući da su pokrenuta zadnja rješenja oko prostornog plana.

"U svakom slučaju neće proći dalje od ove jeseni i počet ćemo bar raditi eksproprijaciju. Ta cesta nam je važna, kako zbog stanovnika ovog područja, tako i kao strateški pravac prema Bihaću", naglasio je Novalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije