Mirjanić: Projekti u vodoprivredi vrijedni 180 miliona KM

21.06.2017. 08:10 / Izvor: SRNA
Mirjanić: Projekti u vodoprivredi vrijedni 180 miliona KM

Dogovoreno je i da se brojni poslovi u oblasti vodoprivrede podignu na viši nivo.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić poručio je jučer da se od 2013. godine u Srpskoj realizuju projekti u oblasti vodoprivrede, vrijedni oko 180 miliona KM.

Na sastanku Mirjanića, predstavnika Javne ustanove "Vode Srpske" i Inspektorata Srpske u Banjaluci dogovoreno je da se do kraja jula pripremi prijedlog mjera za poboljšanje stanja u oblasti vodoprivrede u Srpskoj, sa jasnim rokovima izvršenja i nosiocima aktivnosti.

Dogovoreno je i da se brojni poslovi u oblasti vodoprivrede podignu na viši nivo, od održavanja hidromelioracionih sistema i kontrole izvedenih radova u vodoprivredi, do realizacije dinamičkog plana redefinisanja "Voda Srpske" u rokovima koje je usvojila Vlada, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Govoreći o projektima u ovoj oblasti, Mirjanić je istakao da je riječ o ulaganjima i aktivnostima kakva na ovim prostorima nisu zabilježena u prethodnih 30 godina.

On je dodao da je Srpska za uređivanje stanja u vodoprivredi obezbijedila značajna sredstva iz projekata Evropske investicione banke, Svjetske banke i Fonda solidarnosti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije