Hercegovinu čeka zasad od 1000 hektara masline

27.06.2017. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Hercegovinu čeka zasad od 1000 hektara masline

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici veleposlanika Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini Bosca Gimeneza Soriana.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici veleposlanika Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini Bosca Gimeneza Soriana, priopćeno je iz mostarske Gradske uprave.

Gradonačelnik Bešlić i veleposlanik Soriana razgovarali su o političkim prilikama u Mostaru, a u tom kontekstu i oko izmjena Izbornog zakona BiH te provedbe odluke Ustavnog suda BiH glede izmjene Statuta Grada Mostara.

Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na različitim projektima te naglasili potrebu za njezinim nastavkom.

Jedan od projekata o kojem se razgovaralo je sadnje maslina u Mostaru i Hercegovini, u čiju je realizaciju kojem je uključena španjolske korporacije Agro Sevilla, najveći svjetski proizvođač maslina.

Namjera je da u sljedeće tri godine promovira i realizira projekt sadnje oko tisuću hektara maslina na području Hercegovine.

Bešlić je naglasio kako svakako važnu ulogu u tom projektu, uz Grad Mostar, imaju i Agronomski i prehrambeno-tehnološkog fakultet Sveučilišta u Mostaru i Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije