Poslovna zona "Pilana" širi se novim kapacitetima i radnom snagom

29.07.2017. 08:05 / Izvor: Akta.ba

U ovoj zoni rade se objekti firme Monting koja  se bavi uvođenjem mašinskih instalacija, vodovodnih i kanalizacionih instalacija u stanovima, kućama, halama i zgradama.

Načelnik Općine Bosanska Krupa posjetio novi objekat u izgradnji u Poslovnoj zoni Pilana. Radi se o firmi Monting d.o.o. iz Bosanske Krupe, koja  se bavi uvođenjem mašinskih instalacija, vodovodnih i kanalizacionih instalacija u stanovima, kućama, halama i zgradama. Radovi na objektu i dalje traju, ali bliže se završnoj fazi. Trenutno firma zapošljava deset radnika, a nakon okončanja radova zaposlit će još pet.

Načelnik je obišao objekat, te izrazio zadovoljstvo napredovanjem radova i činjenicom da se Poslovna zona Pilana širi novim kapacitetima, ali i radnom snagom.

"Ovo je samo još jedan dokaz koliko radimo na širenju ove Poslovne zone, kao i način na koji težimo ka zapošljavanju novih radnika, a samim tim na smanjenju nezaposlenosti u našoj Općini. Naravno, to ne znači da ćemo stati na ovome, o čemu svjedoči činjenica da su kapaciteti Poslovne zone Pilana skoro popunjeni."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije