Druga faza izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" prema planu

04.08.2017. 08:19 / Izvor: SRNA
Druga faza izgradnje vodovodnog sistema 'Komlenac' prema planu

Druga faza projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" na području opštine Kozarska Dubica okončana je u procentu od 95 odsto.

Druga faza projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" na području opštine Kozarska Dubica okončana je u procentu od 95 odsto, a na području Dubičke ravni izvode se završni radovi na izgradnji  veznog cjevovoda za naselja Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa.

Lokaciju izvođenja radova u Demirovcu danas su posjetili zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović, koji su u razgovoru sa izvođačima radova i nadzornim organom konstatovali da radovi teku planiranom dinamikom, te da će biti završeni sredinom septembra, u planiranom roku. 

"Radovi idu planiranom dinamikom, odnosno i nešto brže. U ovoj fazi već je rekonstruisana gradska vodovodna mreža, a u narednim danima trebalo bi da bude završen i ovaj krak cjevovoda do kraja sela Međeđa, kako bi stanovništvo Dubičke ravni napokon dobilo čistu i vodu za piće iz izvorišta `Komlenac`", izjavio je Zlojutro. 

On je naveo da ostaje još izgradnja dijela cjevovoda prema Donjoj Gradini, te da je u projektnom smislu opština Kozarska Dubica odavno spremna za izvođenje i treće faze projekta "Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica", ali da se čeka da se prikupe donatorska sredstva, koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske. 

Zlojutro je pohvalio izvođače radova, nadzorni organ i sve koji su uključeni u realizaciju druge faze projekta, čija je vrijednost 2.244.000 KM.

Član nadzornog tima Vaso Milišić izjavio je da je realizacija druge faze projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja podrazumijeva rekonstrukciju gradske vodovodne mreže u Kozarskoj Dubici, bila veoma zahtjevna što se tiče radova. 

"Međutim, ovdje zaista nismo imali nikakvih problema jer su kolege iz opštine i `Vodovoda` Kozarska Dubica učinili dodatne napore i pripremili odličnu projektnu dokumentaciju", rekao je Milišić. 

On je dodao da je to vrlo važan korak da bi se uspješno odvijali radovi, koji će biti izvršeni kvaliteno i na vrijeme. 

Šef gradilišta iz preduzeća "Integral inženjering" iz Banjaluke Sanja Kljajić izjavila je da su u toku izvođenja radova građani Kozarske Dubice bili ljubazni i susretljivi, te izrazila očekivanje da će na zadovoljstvo građana radovi uskoro biti završeni. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije