Turci završili registraciju firme, kreću u izgradnju tvornice tekstila

07.10.2017. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Turci završili registraciju firme, kreću u izgradnju tvornice tekstila

Investitori iz Turske su obišli i industrijsku zonu, a tvornica će najvjerovatnije biti smještena u Gornjoj Kalesiji.

Turska firma “Zeyteks” želi u Kalesiji da gradi tvornicu tekstilne industrije, rekao je to na sastanku sa načelnikom naše općine Seadom Džafićem, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore Hasan Šehović koji je u više navrata do sada na području naše općine boravio sa vlasnikom te kompanije Zihnijem Yildizom.

Naime, Zihni Yildiz je u Kalesiji boravio u julu, kada je predstavio biznis plan za pokretanje tvornice tekstila koja bi bila smještena na 53.000 m2, a tada načelnik Sead Džafić mu je obećao sve vidove pomoći kako bi se to što prije realiziralo.

Da je obećanje ispunjeno, potvrdio je to i Hasan Šehović koji se načelniku zahvalio za sve ono što je učinio da oni registruju kompaniju u Kalesiji i da krenu sa prikupljanjem određene dokumentacije kako bi se što prije počelo sa postavljanjem konstrukcija, odnosno proizvodnih hala u kojima će za početak raditi oko 250 radnika, a u narednim godinama ta brojka bi išla i do 1.000.

Investitori iz Turske su obišli i industrijsku zonu, a tvornica će najvjerovatnije biti smještena u Gornjoj Kalesiji. Općinski načelik je kazao da će Općina urediti industrijsku zonu kako bi investitorima olakšao sam ulazak u posao, ali je obećao i druge vidove pomoći kako bi sve dogovoreno uskoro se provelo i u djelo, odnosno kako bi što prije pogoni bili uređeni i da tvornica tekstile industrije starta sa proizvodnjom.

Načelnik Kalesije Sead Džafić rekao je da investitori imaju dobre ideje i dobre namjere te da mu je drago što su upravo izabrali Kalesiju da bude ta općina u kojoj će biti ovakav jedan pogon koji obećava mnogo radnih mjesta i razvoj općine.

Sastanku u Kalesiji pored Hasana Šehovića prisustvovao je i direktor firme koja je osnovana u Kalesiji Ševal Šehić, kao i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije