Počinje gradnja sportskog kompleksa u Gradu sunca kod Trebinja

30.10.2017. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Počinje gradnja sportskog kompleksa u Gradu sunca kod Trebinja

Sportski centar će raspolagati i sa 160 kreveta i moći da smjesti profesionalne  sportiste i klubove.

U sklopu izgradnje Grada sunca II faza počinje gradnja sportskog kompleksa koji će biti smješten pored Akva parka ( na strani prema gradu). Kompleks će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće sve potrebne sadržaje za pripreme sportskih kolektiva, ali i rekreaciju i opuštanje, piše Hercegovina press.

U kompleksu će se nalaziti sportska dvorana, zatvoreni bazen, hale za borilačke sportove, fitnes centri, dva vanjska terena za košarku, dva za odbojku, dva za tenis, jedan za mali fudbal i jedan za rukomet.

Sportski centar će raspolagati i sa 160 kreveta i moći da smjesti profesionalne sportiste i klubove, a kapaciteti terena (unutrašnjih i vanjskih) biće dovoljni za organizovanje takmičenja i prvenstava.

Rok za izgradnju je 1. jun 2018. godine.

Sa druge strane  Akva parka (prema Dužima) u  kompleksu Grada sunca već se uveliko radi na izgradnji rezidencijalnih apartama i vila sa akumulacionim jezerom i koloseumom.

Vrijednost cjelokupne investicije je 50 miliona evra.

Na pitanje da li je plan da sve bude gotovo do iduće sezone preambiciozan predsjednik poslovnog sistema  "Swisslion Takovo", investitor Rodoljub Drašković odgovora:

"Novac je već obezbeđen, iz Poslovnog isistema "Swisslion Takovo", a ne iz kredita. Svi poslovi su  ugovoreni, a izvođači radova su ušli na teren. Angažovana je sva domaća građevinska i prateća operativa i ako nas vreme posluži ne postoji ni jedan razlog da sve ne bude gotovo do 1. juna iduće godine".

I tu nije kraj projekta. Odmah po završetku II faze, nakon turističke sezone 2018. godine Drašković nastavlja posao izgradnjom tržnog centra na četiri nivoa.

Pristup Gradu sunca biće omogućen i iz vazduha jer će se uz tržni centar uporedo graditi i heliodrom i podzemne garaže za parking.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije