Fond za zaštitu okoliša finansira izgradnju fekalnog kolektora Šabići

21.11.2017. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Fond za zaštitu okoliša finansira izgradnju fekalnog kolektora Šabići 

Općina Trnovo i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH u avgustu mjesecu tekuće godine potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Općina Trnovo i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH u avgustu mjesecu tekuće godine potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava. Naime, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH je sufinansirao projekat "Izgradnja fekalnog kolektora Šabići – most na rijeci Rakitnici" u iznosu od 50.000, 00 KM, a ukupna vrijednost projekta iznosi 123.505,03 KM. Projekat obuhvata izgradnju kanalizacije od Šabića do postrojenja za tretman otpadnih voda koji se nalazi u blizini mosta na rijeci Rakitnici.

Projektom je predviđeno iskop rova, polaganje kanaliozacionih cijevi i revizionih okana.

Radovi na izvođenju ovog projekta počeli su 11.09.2017. godine a planirani rok za završetak radova je 11.12.2017. godine. Izvođač radova je “Bujice” d.o.o.

Realizacijom ovog projekta postići će se efekti unaprijeđenja i izgradnje infrastrukture za zaštitu okoliša i sistema za upravljanje otpadnim vodama, smanjiti zagađenje vodotoka,  spriječiti skupljanje i akumuliranje otpadnih voda u otvorenim i privremenim vodotocima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije