Zaokret u projektu Buroj: Investitor iz UAE uplatio dio duga Općini Trnovo

23.11.2017. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Zaokret u projektu Buroj: Investitor iz UAE uplatio dio duga Općini Trnovo

Investitor bi narednu ratu u iznosu od 1.359.513 KM trebao platiti prema Odluci Općinskog vijeća najkasnije do 30.11.2017. godine.

Kompanija Buroj Internationa, u vlasništvu investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uplatila je nedavno Općini Trnovo dug, odnosno prvu ratu za građevinsko zemljište na kojem je planiranja gradnja budućeg turističkog grad Buroj Ozone, potvrdili su za Akta.ba portal u Općini Trnovo.

Investitor bi narednu ratu u iznosu od 1.359.513 KM trebao platiti prema Odluci Općinskog vijeća najkasnije do 30.11.2017. godine. Uplatom ove rate će biti izmirene sve obaveze investitora prema Općini Trnovo.

Protekle dvije godine ovaj projekat je isprepleten raznim kontraverzama, čak se našao i pod lupom Ureda za reviziju institucija FBiH koji je stavio niz zamjerki na projekat.

Podsjetimo, prvi Integrisani turistički grad "Buroj Ozone" bit će na površini od oko 137 hektara na lokalitetu Sportsko-rekreacioni centar Bjelašnica - Donja Grkarica – Prečko polje - Kolijevka.

U okviru kompleksu trebalo bi biti sagrađeno više od 1.000 luksuznih vila s bazenima, hotelski kompleks s kongresnim centrom koji će brojati više od 75 hotela, trgovinski centar na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara najsavremeniji sportski i medicinski centri.

Ukupna vrijednost investicije predviđene urbanističkim planom i izvedbenim projektom procjenjuje se na oko 4,5 milijarde KM, što je dosad najveća pojedinačna strana investicija u jugoistočnoj Evropi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije