Idućeg mjeseca tenderi za pet najvećih projekata

07.02.2018. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Idućeg mjeseca tenderi za pet najvećih projekata

Javne nabavke za realizaciju pet kapitalnih investicija od posebnog značaja za Banjaluku biće pokrenute tokom idućeg mjeseca.

Javne nabavke za realizaciju pet kapitalnih investicija od posebnog značaja za Banjaluku biće pokrenute tokom idućeg mjeseca, nakon što gradski parlament odobri predloženi plan za finansiranje ovih projekata, saopšteno je na današnjoj sjednici gradskog Tima za kapitalne investicije.

Na prijedlog Odjeljenja za finansije, Skupština grada bi na sjednici, koja se očekuje 21. februara, trebala donijeti odluku o emisiji gradskih obveznica u iznosu do 6 miliona KM sa predviđenim rokom dospjeća od sedam godina.

Tim novcem biće finansirani sljedeći projekti: izgradnja Zelenog mosta sa pristupnim saobraćajnicama, puta za Motike, izgradnja Istočnog tranzita (od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa), nastavak izgradnje vodovodnog sistema "Crno vrelo", te izgradnja sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra.

Prema utvrđenom planu, nadležna gradska odjeljenja raspisaće tendere za realizaciju ovih projekata polovinom idućeg mjeseca, na osnovu ranije pripremljenih projekata.

Radi se o pet investicija koje su, prilikom planiranja ovogodišnjeg budžeta, predviđene za eksterno finansiranje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije