U banjalučki park uloženo 400.000 KM

05.03.2018. 08:26 / Izvor: Avaz.ba
U banjalučki park uloženo 400.000 KM

Do sada su završeni radovi na postavljanju kablovske kanalizacije, vodovoda, kanalizacije, instalacija sistema za navodnjavanje drveća.

Pješačka zona u centru Banje Luke, na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, u završnoj je fazi rekonstrukcije. Radovi koštaju 400.000 maraka, a izvođač je kompanija "Kozaraputevi". 

U parku su postavljene granitne ploče i izrađene betonske klupe oko novog drvoreda koji će činiti stabla divljeg kestena, kao jednog od autohtonih simbola grada na Vrbasu.

Montirana je i rasvjeta, a postavljene su korpe za otpatke. U Gradskoj upravi kažu da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

"Do sada su završeni radovi na postavljanju kablovske kanalizacije, vodovoda, kanalizacije, instalacija sistema za navodnjavanje drveća, postavljanje drenaže. Zasađeno je i 17 sadnica divljeg kestena", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Plan rekonstrukcije kompletne pješačke zone, koja obuhvata ulice Veselina Masleše, Bana Milosavljevića i dio Aleje Svetog Save, predviđa i izgradnju fontane.

"Fontana će biti postavljena ispred zgrade Narodnog pozorišta RS. Bit će izgrađena kada grad bude u mogućnosti da osigura nova sredstva za nastavak rekonstrukcije pješačke zone od parka prema Narodnom pozorištu RS", rekli su u Gradskoj upravi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije