Kompanija Dženex u Tuzli gradi novi stambeni kompleks "Naselje Oaza"

19.03.2018. 12:11 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Dženex u Tuzli gradi novi stambeni kompleks 'Naselje Oaza'

Njena namjena je stambeno-poslovna, gdje je planiran supermarket, restoran i cafe prostor za potrebe kompletnog "Naselja Oaza".

Grad Tuzla postaje bogatiji za novi stambeni kompleks "Naselje Oaza", koji se nalazi u Mosniku, na mjestu bivšeg "Polet" d.d, a radove na izgradnji stambenog "Naselja Oaza“ izvodi kompanija „Dženex“ d.o.o. Tuzla.

Naselje je omeđeno ulicom Vikaljskom sa jugoistočne strane, dok je pristup sa jugozapadne strane omogućen putem ulice Amalije Lebeničnik. Saobraćaj kroz naselje je riješen glavnom dvosmjernom saobraćajnicom koja se proteže duž cijelog naselja i na zapadnoj strani se spaja na tuzlansku Južnu magistralu, neposredno prije Motela Royal gdje je omogućen treći pristup ovom Naselju.

Predviđene su i pomoćne jednosmjerne saobraćajnice i time je omogućen kolski pristup svakom objektu u naselju.

 

Kompleks "Naselje Oaza" se sastoji od tri tipa objekata i to: lamela A, lamela B i lamela C. Lamela tipa A se sastoji od tri objekta: A1, A2, A3, lamela tipa B od dva objekta: B1 i B2. Lamele A i B su isključivo stambenog karaktera, sa garažama za stanare u 1/2 prizemlja. Dio Lamele A2 i A3 namjenjen obdaništu za djecu.

Sastavni dio obdaništa za djecu će biti igralište na istočnoj strani Naselja, koje graniči sa dvorištem Osnovne škole "Kreka“.

Lamela tipa C se razlikuje od predhodna dva tipa, zbog njene spratnosti koja je, radi denivelacije terena - 3S + P + 2.

Njena namjena je stambeno-poslovna, gdje je planiran supermarket, restoran i cafe prostor za potrebe kompletnog "Naselja Oaza".

Kako će se izgradnja kompleksa raditi u fazama, planirana je izgradnja lamela A, zatim lamela B i naposlijetku lamele C.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije