Počinje gradnja stambeno - poslovnog objekta na Sjenjaku u Tuzli

11.04.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Za sada nije poznato kada je planiran završetak radova na ovom objektu kao ni cijena kvadratnog metra stambenog prostora.

U narednih nekoliko dana i zvanično treba da krenu radovi na izgradnji stambeno–poslovnog objekta na Sjenjaku u Tuzli, piše Tuzlanski.ba

Podsjetimo, u februaru prošle godine održano javno nadmetanje za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Tuzla za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta S u naselju Sjenjak. Najbolju ponudu ostvarila je firma Heez transport Tuzla koja je u vlasništvu Azmira Husića, sa ukupnim iznosom od 3,9 miliona maraka, a početna cijena nekretnine iznosila je 1.314.600,00 KM. 

Osim firme Heez transport Tuzla na licitaciji su učestvovale i građevinske kompanije Tehnograd Company, Deling, Lucijana, Dženeks i Tehnograd inžinjering.

Nekretnina je površine 4.695 m2, a kupac će, u ovom slučaju firma Heez transport Tuzla, na njoj uskoro početi sa gradnjom stambeno-poslovnog objekta od osam spratova uz prizemne garaže.

Budući stambeno–poslovni objekat na Sjenjaku će se sastojati od tri lamele, O1 do O3, tlocrtnog oblika slova L.

Za sada nije poznato kada je planiran završetak radova na ovom objektu kao ni cijena kvadratnog metra stambenog prostora.

Osim parcele u naselju Sjenjak Azmir Husić kupio je još nekoliko pogodnih lokacija za gradnju u Tuzli, a jedna od njih je i atraktivna parcela na Stupinama gdje će prema predviđenom planu biti izgrađena dva stambeno poslovna tornja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije