Izrađen idejni projekat za objekat policijske stanice i MZ na Laušu

02.04.2018. 09:46 / Izvor: SRNA
Izrađen idejni projekat za objekat policijske stanice i MZ na Laušu

Ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na milion KM.

Odjeljenje za prostorno uređenjeg banjalučke Gradske uprave izradilo je idejni projekat objekta u kojem će biti smješteni Policijska stanica Lauš, te mjesne zajednice Lauš jedan i dva, a ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na milion KM.

Izgradnju objekta, čija će površina iznositi 1.112 metara kvadratnih, zajednički će finansirati gradske vlasti i Ministarstvo unutrašnjih poslova, a projekat bi trebao biti realizovan već ove godine, navode iz Gradske uprave.

Gradsko Odjeljenje za prostorno uređenje će uskoro organizovati javnu raspravu o nacrtu reglacionog plana za saobraćajni čvor na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića u naselju Lauš, u okviru planova za ubrzanje protoka saobraćaja na ovoj lokaciji i rješavanja nekih od urgentinih infrastrukturnih pitanja, izjavio je načelnik Odjeljenja Slobodan Stanarević.

Prema njegovim riječima, prijedlog izmjene ovog plana trebalo bi već u maju da se nađe pred odbornicima Skupštine grada.

Od ranije je poznato da bi na toj lokaciji trebalo da bude izgrađen kružni tok, kao i da je u blizini, tačnije pored klinike "Intermedik" objekat u kojem će biti smješteni Policijska stanica Lauš, te mjesne zajednice Lauš jedan i dva.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović kaže da Grad trenutno plaća zakup za prostorije u kojima su smještene mjesne zajednice Lauš jedan i dva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nema svoje prostorije za Policijsku stanicu Lauš i primorano je da plaća zakupninu.

"Izgradnjom objekta prvi put ćemo dobiti vlastiti objekat koji će ispunjavati sve uslove za smještaj prostorija mjesne zajednice, pa više nećemo plaćati zakup. Korist od ovoga imaće i građani Lauša koji će dobiti savremeni objekat za sve društvene aktivnosti", rekla je Pavlović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije