Na Igman u War Zone Centar stigli vojni kamioni, grade se rovovi i osmatračnice

12.04.2018. 09:52 / Izvor: Akta.ba

Pripema se tereni za basket, živi stoni fudbal, streljana, te se radi i na uređenju Muzeja odbrane Igmana i autentičnih lokacija iz naše historije.

Radovi u War Zone Centru trenutno su u punom jeku, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba  Adis Alihodžić, pokretač projekta i vlasnik kompanije Alibeg d.o.o.

Radi se na više pozicija. Grade se rovovi, bunkeri, zemunice, osmatračnice i teren dobija svoj izgled i već budi adrenalin.

Pored samog terena, veliku pažnju kako kaže Alihodžić već plijene vojna vozila koja su postavljena pored Centra.

"Narednih dana dolazi i ostali dio pratećeg autentičnog sadržaja. Na teren će biti postavljene kamere (live stream) i ozvučenje (zvučni efekti)", kazao je Alihodžić, te pojasnio kako se pored samog WAR ZONE Centra, a u sklopu restorana Sarajevski begluk, radi na uređenju i proširenju ljetne bašte, adrenalin parka za djecu, sunčališta, šetališta.

"Pripemaju se tereni za basket, živi stoni fudbal, streljanu, te se radi i na uređenju Muzeja odbrane Igmana i autentičnih lokacija iz naše historije", navodi Alihodžić.

Završetak radova je planiran za 15 dana, a zvanično otvorenje je 05. maja 2018. na kojem posjetioce Centra očekuje zabava, druženje a za najmlađe pokloni War Zone Centra.

U pripemi je i video igrica War Zone Centra sa autentičnom 3D lokacijom našeg borilišta koja će uskoro biti dostupna.

Podsjećamo, najveći regionalni centar za paintball i airsoft kako je poslovni portal Akta.ba ranije pisao bit će na površini od cca 150 000 m2, udaljenom 200 m od skakaone na Igmanu.

 

Poslovni portal Akta.ba će potpuno BESPLATNO organizovati takmičenje paintballa za svoje pretplatnike/korisnike. Ukoliko se još niste prijavili i ne znate koja su pravila, više informacija ćete pronaći OVDJE

 

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije